Pasif gelir nasıl elde edilir ?

Pasif gelir nasıl elde edilir ?
Özet

Pasif gelir nasıl elde edilir ? Çoğu insan ay sonunda maaş çeki almak için çok çalışmak zorunda . Ama sorun şu ki, maaşınızı korumak için  sonraki aylarda çalışmaya devam etmeniz gerekiyor …

Bir kez çalışmanın ve ardından birkaç ay boyunca ödeme yapmanın mümkün olup olmadığını hayal edin ? 💰

Peki var. Ve buna pasif gelir denir . Prensip basit, bu geliri oluşturmak için bir kez çalışırsınız ve sonraki aylarda ve yıllarda bundan yararlanırsınız . Tamamen ulaşılabilir ve özellikle internet sayesinde hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. 

Böylece minimum çabayla kelimenin tam anlamıyla para kazanabilirsiniz . Ancak dikkatli olun, pasif gelirle ilgili pek çok efsane ve dolandırıcılık var. 

Patronunuzu desteklemek zorunda kalmadan sizin de hesabınıza her ay para çekebilmeniz için size internet üzerinden pasif gelir elde etmenin birkaç yolunu sunacağız. 😎

5.000’den fazla üreticiye katılın ve SEO ve bağlı kuruluş pazarlamasından geçiminizi sağlamaya yönelik en son ipuçlarımızı alın.e-postaBültene katılın

Pasif Gelir Nedir? 

Sık sık sosyal ağlarda takılıyorsanız, bazı insanların “ pasif gelir ” hakkında konuştuğunu duymuşsunuzdur . Çoğu zaman bu kişiler size pasif bir şekilde hiç çaba harcamadan internetten para kazanma sözü vereceklerdir . 

Ve hiçbir şey yapmadan para kazanmak neredeyse imkansızsa , pasif gelir vardır . Pasif gelirin ne olduğunu ve sizin de bundan nasıl yararlanabileceğinizi ayrıntılı olarak açıklıyoruz. ⤵️

Açıklamalar ve örnek

Pasif gelir, sürekli olarak kazanılan ve sürdürmek için çok az çaba gerektiren veya hiç çaba gerektirmeyen bir gelir kaynağıdır . Tipik olarak, bu gelir kaynağı ya bir zaman yatırımından ya da bir sermaye yatırımından gelir . 🏦

Pasif gelirden anlamanız gereken şey, bunun uzun vadeli bir kazanç kaynağı olduğudur . Kendi başına, çok az çabayla bir kez para kazanırsanız, bu mutlaka pasif gelir olmayacaktır. Para size tekrar tekrar ve uzun vadede geri dönmelidir. 

Somut bir örnek verelim. 📝

Boursorama gibi bir çevrimiçi bankanın müşterisiyseniz, para kazanmak için diğer insanlara sponsor olabilirsiniz . Yani bir arkadaşınıza sponsor olmayı başarırsanız pasif gelir veya tercihe göre online ek gelir elde ettiğinizi söyleyebiliriz . Sadece tavsiye kodunuzu gönderdiniz ve daha sonra size ödeme yapılacak. 

Sorun şu ki, uzun vadeli bir gelir değil . Sponsorluğunuz ödendiğinde , artık Boursorama’dan para almayacaksınız . Öte yandan, her ay birkaç müşteriyi yönlendirirseniz , tekrarlayan bir gelir haline gelir . 🕐

Amaç ” bir atış ” yapmak ve bir kez biraz para kazanmak değildir. İhtiyaç duyulan şey, bu parayı her ay otomatik olarak almanın bir yolunu bulmak. Boursorama örneğinde, YouTube’da bu bankayı tanıtan bir video yaptıysanız, her ay birkaç kişi onu izleyecek ve abone olacaktır.

Video izlenmeye devam ettiği sürece tavsiye parası kazanmaya devam edeceksiniz. 

“ Pasif gelir ” ile ne kadar kazanabilirsiniz 

Aslında size sunacağımız farklı yöntemler sayesinde elde edebileceğiniz kazançların sınırı yok. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, ne kadar çok çaba harcarsanız, o kadar çok para kazanabilirsiniz. 

Aktif gelir ile pasif gelir arasındaki fark nedir? 

Aktif gelir , adından da anlaşılacağı gibi düzenli çalışmayı gerektirir . Bu, örneğin bir çalışanın durumudur . Maaşını alabilmesi için haftada 35 saat çalışması gerekiyor . İşe gelmezse herhangi bir gelir elde edemeyecek. 

Gördüğünüz gibi, pasif gelir yaratmak için sıkı çalışma veya yatırım gerekir . Ancak bir kez yerine oturduğunda , bu geliri elde etmek için artık düzenli çalışmanıza gerek yok.🍹

Aktif bir gelirle , zamanınızı parayla takas edersiniz . Aynı şekilde, çalışabileceğiniz saat sayısıyla sınırlısınız. Oysa pasif gelirde , değeri parayla değiştirirsiniz . Bu nedenle, artık bir saatlik ücrete bağlı olmamak için  bu işlemi otomatikleştirebilirsiniz .

Ünlü finansal özgürlüğe ulaşmak istiyorsanız, hedef hayatınızı sadece pasif gelirle kazanmak olacaktır . Ve daha da önemlisi geliriniz internetten geliyorsa istediğiniz yerde yaşayabilirsiniz. Örneğin, bir mülkü ziyaret etmek için orada bulunmanıza gerek yoktur. 

Bu nedenle çevrimiçi pasif gelir geliştirmenizi öneririz. Oldukça basit çünkü finansal özgürlüğe ek olarak coğrafi özgürlükten de yararlanıyorsunuz . ✈️

İnternet sayesinde mümkün olan pasif gelir listesi 

Size yardımcı olmak için şimdi size internet sayesinde elde edebileceğiniz birkaç pasif gelir sunacağız . Çoğu durumda, sadece zaman ayırmanız gerekecek . Bununla birlikte, finansal yatırım yoluyla pasif olarak para kazanmak için çözümler de sunulacaktır . 

1/ Bir blog oluşturun 

Bu en erişilebilir yöntemdir , ama aynı zamanda internette pasif olarak para kazanmanın en basit yoludur. Burada, bir tema üzerine bir blog oluşturacak ve bundan para kazanacaksınız. 

Dikkatli olun, bloglardan bahsederken skyblog günlerindeki gibi kişisel bir blogdan bahsetmiyoruz. Bu tür bir blog para getirmez ve İnternet kullanıcıları için mutlaka ilgi çekici değildir. Hayır, ihtiyacınız olan şey güvenilir bir temaya yerleştirilmiş profesyonel bir blog . 💪

Ardından doğal referans alma (SEO) teknikleri sayesinde ücretsiz ve uzun vadede ziyaretçi çekebileceksiniz . İşte blogun pasif gelir elde etmek için gerçek bir silah haline geldiği yer burasıdır. 

Sitenizde her ay çok sayıda ziyaretçiniz varsa, sitenizden kolayca para kazanabilirsiniz . Sitenizin ziyaretçileri olduğunda ve para kazanma tekniklerini kullandığında, yapacak neredeyse hiçbir şeyiniz kalmaz . Zaman zaman makaleler yayınlayarak  blogunuzu korumanız yeterli olacaktır .

Bir blogdan para kazanmak için farklı stratejiler vardır. 

En kolay yol muhtemelen blogunuza reklam yerleştirmektir . Bunu yapmak için, bir reklam ağına ( MediaVine, Google Adsense, Ezoic, vb. ) kaydolmanız yeterlidir . Reklamların yerleştirilmesiyle ilgilenen ve her ay kazandığınız parayı hesabınıza ödeyen yönetimdir. 💰

Reklam, bir blogdan para kazanmanın en pasif yoludur . Ancak, reklamlarla iyi bir gelir elde etmek için minimum aylık ziyaretçiye ihtiyacınız var. Bize göre ayda 30 ila 40.000 ziyaretçi ile her ay iyi bir pasif gelir elde edebilirsiniz . 

örnek pasif gelir reklamcılığı

Blogunuz ziyaretçi çekiyorsa ve birçok yönlendiren etki alanı varsa, bağlantı satabilirsiniz . Bir site, web referansını iyileştirmek için başka bir siteden   “ bağlantı ” satın alabilir.

İçiniz rahat olsun, kolayca bağlantı satmak için birçok platform var . Çoğunlukla, sitenizi buna eklemeniz yeterlidir. Ardından, platform sitenizdeki bağlantıların satın alınmasını sunacaktır. Birisi satın alırsa, platform, sitenizde yayınlamanız gereken entegre bir bağlantı içeren bir makale yazmaya özen gösterir . 

Ve bazı platformlar, bir WordPress eklentisi sayesinde makalelerin yayınlanmasını otomatikleştirmiştir . Yani birisi bir link satın alır almaz şirket metni yazar ve sitenizde otomatik olarak yayınlar. 

Temalardan birinde trafik olan bir siteniz varsa mutlaka link satarsınız . Sahip olduğunuz sitelerin sayısına ve popülerliklerine bağlı olarak az ya da çok pasif gelir elde etmeyi bekleyebilirsiniz.  

Blogunuzda üyelik de yapabilirsiniz . Bağlı kuruluş pazarlamasının nasıl çalıştığını size ayrıntılı olarak açıklayacağız çünkü bir blogda olduğu kadar bir YouTube kanalında, bir TikTok hesabında veya başkalarında da karlı olabilir. ⤵️

2/ Affiliate pazarlamaya başlayın 

Bağlı kuruluş pazarlaması, internet üzerinden pasif gelir elde etmenin en iyi bilinen yollarından biridir . Operasyonu basittir. Karşılığında size satışın bir yüzdesini verecek olan bir şirketin ürün/hizmetini tavsiye edeceksiniz . 🤝🏽

Dikkatli olun, burada size vicdansız şirketleri arkadaşlarınıza önermek zorunda olduğunuz MLM stratejilerinden bahsetmiyoruz. Gittigidiyor, Amazon, Trendyol veya diğerleri gibi ciddi ortaklarla faydalı ürün ve hizmetleri tanıtmaktır. 

Üyelik ile, bir kullanıcı ” bağlı kuruluş ” bağlantınız üzerinden bir şey satın aldığında bir komisyon kazanırsınız . Bu nedenle, her ay önemli bir miktar kazanmak istiyorsanız, bir kitlenizin olması gerekir . Bir kitleyi büyütmenin ve her gün komisyon kazanmanın birkaç yolu vardır.  

En erişilebilir ve en iyi bilinen, bir niş site oluşturmaktır . Burada, bir tema üzerine özel bir site oluşturacak ve kılavuzlar , incelemeler ve ürün karşılaştırmaları sunacaksınız . Kendi içinde, birkaç ürün sunacak ve makalelerinize bir satış ortağı bağlantısı yerleştireceksiniz. 

Örneğin, limon sıkacağı sitesi, yeni MacBook’u bir ” Test & inceleme ” makalesinde ayrıntılı olarak sunar. Bu makalede Amazon, Cdiscount, Darty ve diğerlerine bağlı birkaç bağlantı ( backlink ) görebilirsiniz.

Rekabetçi olmayan bir temada niş bir site oluşturarak ilk komisyonlarınızı birkaç ay içinde oluşturabilirsiniz . Doğal referanslama sayesinde (SEO), siteniz çalışmaya başladıktan sonra yapacak pek bir şeyiniz kalmıyor. E-itibarını korumak için zaman zaman makaleler yayınlamak gerekli olacaktır. 😎

BT temasında bir niş site örneği ( aylık 15.000 ziyaret ): 

amazon ortaklık sonuçları - Pasif Gelir

Üyelik ile pasif gelir elde etmek için YouTube’u da kullanabilirsiniz . Gerçekten de birçok tüketici, bir ürünü satın almadan önce, onu test eden ve ayrıntılı olarak sunan bir video izlemek istiyor. 

Örneğin bu Youtuber bir kamera test ediyor . Onu sunacak, avantajlarını, alternatiflerini ve diğerlerini verecek. Videonun açıklamasında , insanların isterlerse bu kamerayı satın alabilecekleri Amazon’a bir satış ortağı bağlantısı bırakıyor . 📸

youtube ortaklık örneği-Pasif Gelir

Yine, Youtuber videoyu bir kez oluşturdu, ancak çevrimiçi olduğu sürece görüntüleme ve potansiyel olarak komisyon almaya devam ediyor. Açıkçası, bir kez çalıştı ve sonsuz sayıda ödeme alabilir . 

Üyelik ile para kazanmak için kullanılacak diğer platformlar TikTok , Instagram ve diğerleri olacak . Yöntem hemen hemen aynı. Bir ürünü kısa bir videoda tanıtmanız ve bir ortaklık bağlantısı yerleştirmeniz gerekecek . Ancak TikTok ve Instagram ‘ trendler ‘ üzerinde daha çok yürüyor. Bu nedenle, daha az pasif bir stratejidir , ancak yine de daha hızlı sonuçlara izin verir . 

Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, sizi bağlı kuruluş pazarlaması hakkındaki kılavuz makalemizi okumaya davet ediyoruz. 

3/ YouTube kanalı oluşturun 

Youtuber olmak, yalnızca gerçek bir iş yapmak istiyorsanız tam zamanlı bir iştir. Ancak YouTube ile pasif gelir de elde edebilirsiniz . Bir videoya entegre edilen reklamlar sayesinde , içerik oluşturucu içeriklerinden para kazanacaktır. 🎬

Ancak, bir video çevrimiçi kaldığı sürece reklam geliri etkinleştirilir . Yani yarın bir video yayınlarsanız izlendiği sürece ömür boyu gelir sağlamaya devam eder . Böylece bir YouTube kanalı oluşturup çok sayıda video yayınlarsanız sonrasında pasif gelir elde edebileceksiniz. 

Çeşitli konularda pazarlama analizleri yapan birçok YouTube kanalı var :

Youtube-Pasif Gelir

Gördüğünüz gibi her ay yeni videolar yayınlıyor . Ancak video yayınlamayı bırakırsa eski içeriği izlenmeye ve görüntülenmeye devam edecek. Böylece hiç video yayınlamazken  reklam geliri elde etmeye devam edecektir.

Yıllarca izlenecek videolar oluşturmak için trend olan ve trend olan konulardan kesinlikle kaçınmalısınız . Tabii tam zamanlı bir YouTuber olmak istemiyorsanız. 😎

En iyi şey, insanları her zaman çeken güvenilir bir temaya odaklanmaktır. Bu, örneğin yatırım , girişimcilik , kripto para birimleri , aynı zamanda örneğin tarihle ilgili  açıklayıcı videolar için geçerlidir.

Burada, başlangıçta zaman harcamanız gereken tamamen bir pasif gelir örneği üzerinde duruyoruz . Kanalınızı tanıtmak için başlangıçta birçok video oluşturmanız gerekecek. Ancak bir kitle edinmeye başladığınızda, tam gaz gidebilir ve ayda bir video yayınlayabilirsiniz. 

4/ Udemy’de kurs satın

Çevrimiçi kurs satmak, evden para kazanmanın harika bir yoludur . Artık kurslarınızı kolayca satabileceğiniz ve müşteri bulabileceğiniz birçok çevrimiçi platform var. 

Aslında burada özel ders yapmaktan bahsetmiyoruz. Udemy‘de kurslarınızı kaydederek videolar hazırlayacak ve bunları tek tek satacaksınız . Infoproducts gibi, kursu bir kez oluşturacaksınız, ardından onu sonsuza kadar satabilirsiniz. Bu nedenle, kurslarınız çevrimiçi olduğunda , yapacak başka bir şeyiniz kalmaz . Udemy ödemeyi ve müşteri hizmetlerini yönetir ve size her ay payınızı öder. 

Bir örnek alalım. 📝

Udemy’de, doğal referans veya SEO üzerine kurslar sunan birçok eğitmen görebilirsiniz. Bu kurslardan birini satın alırsanız, birkaç saatlik video konferans koçluğuna sahip olmayacaksınız. Ancak birkaç saatlik bir video eğitimine erişiminiz olacak .  

Udemy'de kurs satın - Pasif Gelir

Bu nedenle, eğitmenlerin eğitimi yalnızca bir kez oluşturması gerekir, ancak bunu sonsuza kadar satabilirler. Platformda birkaç dersiniz varsa, bu nedenle her ay iyi bir pasif gelir elde edebilirsiniz. 

Endişelenmeyin, mutlaka kendi alanınızda uzmanın uzmanı olmanıza gerek yok . Udemy’de neredeyse her konuda binlerce kurs var . Yemek pişirmede, piyanoda veya diğer konularda iyiysen, küçük bir grubu yüzün kızarmadan satabilirsin! 💪

Çevrimiçi kurs satmak istiyorsanız , sizi gerçekten Udemy gibi platformları incelemeye davet ediyoruz . Aksi takdirde, ödeme toplamaktan eğitimlerin ev sahipliğine kadar her şeyi kendiniz yapmak zorunda kalacaksınız. Gerçek bir iş yaratmak kesinlikle daha iyidir. Ancak yalnızca pasif gelir elde etme hedefiyle Udemy hayatınızı kolaylaştıracak. 

5/ Amazon KDP’si 

amazon kdp

Amazon Kindle Direct Publishing, yazarların kitaplarını kendi başlarına yayınlamalarına izin vermek için e-ticaret tarafından oluşturulan bir hizmettir . Amazon, kitabın yayınlanması, basılması, KDV tahsilatı ve diğer her şeyle ilgilenir. 📕

Nasıl çalışır ? 

Kitabınızı Amazon‘da yayınlamak için Amerikan devi tarafından sağlanan yazılımı kullanmanız gerekecek. İkincisi Kindle Create ( ücretsiz ) olarak adlandırılır. Bu yazılım sayesinde kitabınızı e-kitap ve kağıt formatında formatlayabileceksiniz . 

Kitabınız hazır olduğunda, onu Amazon’a yüklemeniz gerekecek. Bir açıklama , başlık , etiketler ve daha fazlasını eklemeniz gerekecek . Ama en önemlisi kraliyet seçimi olacak . İkincisi, bir kitabın satışından alacağınız yüzdedir. 💸

Telif hakkı miktarı şu şekilde olabilir: 

  • % 70 : e-kitabın fiyatı 2,99 € ile 9,99 € arasındadır
  • % 35 : e-kitabın fiyatı 2,99 €’dan az olmalıdır
  • % 60 : Basılı kitap telif ücreti ( dikkatli olun, basım ücretini ve KDV’yi düşmelisiniz ) 

Amazon KDP‘de her konuda yazabilirsiniz. Ancak bu hizmet üzerinden para kazanan kişiler arasında iki ana strateji vardır. 

👉 Yüksek içerik : Amaç, yüz sayfalık bilgilendirici e-kitaplar yazmaktır. Genellikle kilo kaybı, esenlik, vücut geliştirme, kişisel gelişim vb. 

👉Düşük içerik : Bu stratejide, sadece boş defterler satacaksınız. Özelliği, defterlerinin kişiselleştirilmesidir. Örneğin yemek tarifleri kitapları, diyet izleyicileri, hamilelik izleyicileri vb. satabilirsiniz. 

Kitaplarınız Amazon mağazasında yayınlandıktan sonra yapacak başka bir şeyiniz yok. Amazon her şeyi halleder ve size her ay telif ücreti öder . Kitabınızı tanıtmak için doğal referansları ( ücretsiz ) kullanabilir veya tanıtmak için  Amazon Reklamlarını ( ücretli ) kullanabilirsiniz.

Katalogdaki düşük veya yüksek içerikli birkaç kitapla, her ay iyi bir pasif gelir elde etmeyi şimdiden umabilirsiniz. 

örnek gelir kdp amazon

Bu strateji açıkça internette pasif olarak para kazanmak için en erişilebilir stratejilerden biridir. Örneğin günde 1000 kelime yazarak Amazon’da yazılan ve satılan birkaç kitaba 6 ayda ulaşabilirsiniz. Kataloğunuz dolduğunda, yapacak başka bir şeyiniz yok! 😎

6/ Çevrimiçi bir araç oluşturun 

Web’de, kullanmak için birçok küçük ücretsiz yazılım bulabilirsiniz . Örneğin, bir Word belgesini bir web sitesi aracılığıyla zaten PDF’ye dönüştürmüş olabilirsiniz . Ve bu çevrimiçi araçların bazen çok fazla trafik oluşturduğunu bilin. 

Ücretsiz bir aracın sahibi reklam verirse her ay gelir elde edebilir . Aracı oluşturmak ve çevrimiçi hale getirmek için başlangıçta çalışması gerekiyordu, ancak bir kez yerine oturduğunda yapacak neredeyse hiçbir şeyi yok. Her şeyin yolunda olup olmadığını zaman zaman kontrol edin. 👀

Bir örnek alalım.  

quanddemots.com sitesi, İnternet kullanıcılarına bir cümledeki kelime sayısını sayma imkanı sunar. Kullanmak için kayıt olmanıza veya ödeme yapmanıza gerek yoktur. Kaç kelime içerdiğini görmek için metnini kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir. 

6/ Çevrimiçi bir araç oluşturun - Pasif Gelir

Ama gördüğünüz gibi sitede reklamlar var . Böylece araç sahibi, aracını kullanan ziyaretçilerden reklam geliri elde eder. Ve yukarıda belirtildiği gibi, aracı bir kez kodlandıktan sonra yapacak başka bir şeyi kalmıyor . Kurul, reklamların yerleştirilmesiyle ilgilenir ve her ay para verir. 

Ürün sahibi, bu aracı ürünlerini tanıtmak için de kullanabilir. Belgeleri dönüştürmek için yazılımda olduğu gibi. Ancak, aktif bir gelirle burada olacaktır. 

⚠️ Çevrimiçi bir araç oluşturmak, kodlama becerisi gerektirir . Hiç yazılım oluşturmadıysanız veya kendinizi eğitmek için zaman ayırmak istemiyorsanız, sizi başka bir pasif gelire geçmeye davet ediyoruz. 

7/ Gayrimenkul kitle fonlaması

7/ Gayrimenkul kitle fonlaması- Pasif Gelir

Girişimcilerin para toplamasına olanak sağlayan bir finansman yöntemi olan kitle fonlamasına aşina olabilirsiniz . Artık  aynı operasyona dayanan ancak kiralama yatırımı olan “ gayrimenkul kitle fonlaması ” denen şey var . 🏡

Konsept basit. Örneğin bir daire satın almak yerine , sadece bir kısmını satın alacaksınız . İşlem neredeyse SCPI ile aynıdır. Bir şirket, bir mülk satın almak için birkaç katılımcıyı bir araya getirecektir . Ardından, katkıda bulunan her kişi, yatırımlarıyla orantılı olarak her ay ödenen kiraların bir kısmını alacaktır. 

Artık dünyanın her yerinde gayrimenkule yatırım yapmanızı sağlayan birçok çevrimiçi platform var … 10 €’dan başlayan fiyatlarla ! 🤝🏽

Büyük artısı, tüm idari kısmı yönetmek zorunda olmamanızdır. Daha fazla müşteri ziyareti, ödenmemiş hatırlatmalar, yenileme çalışmaları. Her şeyi halleden ve her ay size düşen payı veren kitlesel fonlama platformudur . 

Gayrimenkul kitle fonlaması sayesinde dünyanın her yerine yatırım yapabileceksiniz . Gerçekten de, bazı platformlar Portekiz, Dubai, Amerika Birleşik Devletleri, Asya ve diğer ülkelerdeki mülklere yatırım yapmayı teklif ediyor. Gayrimenkul hissesi satın aldığınız ülkeye bağlı olarak daha yüksek getiri elde etmeyi bekleyebilirsiniz. 📈

Ortalama olarak, bu yatırım, konuma bağlı olarak yılda %10 ila %20 arasında getiri sağlar. Düzenli olarak yatırım yaparak, birkaç yıl sonra ayda birkaç yüz Euro pasif gelir elde edebilirsiniz. 

Ancak sermayenizde bir kayıp riski olduğu için dikkatli olun.

8/ Kripto staking 

Kripto para birimlerinin hızla yükselmesinden bu yana , evden para kazanmak için birçok fırsat ortaya çıktı . Bunlar arasında, bu varlık sınıfıyla kazanmanın en pasif yöntemi olan kripto staking’i not ediyoruz .

Ancak dikkatli olun, burada kripto para birimleri ile ticaret yapmaktan bahsetmiyoruz . Kripto ticareti yaparak çok daha fazlasını kazanmak mümkün olsa da tam zamanlı bir iştir . Ve amaç, her gün üzerinde çalışmak zorunda kalmadan para kazanmaktır. 🤑

Staking , kripto para birimlerini bir protokolde hareketsiz hale getirme eylemidir . Bu dijital belirteçler artık kullanılamaz, ancak ağ işlemlerini desteklemek için kullanılır . Kriptolarınız kendi başına, diğer kişilerin bir blok zincirinde kripto para birimleri satın almasına, satmasına ve transfer etmesine yardımcı olacaktır. 

Ve karşılığında , staking ödülleri alırsınız , yani kripto para birimleri. Hareketsiz kalma süresi platformlara bağlı olacaktır. Bazılarında, fonlarınızı 30, 60, 90 gün veya diğerleri için bloke etmeniz gerekecek. Diğerlerinde, bunları istediğiniz zaman kaldırabilirsiniz.

Endişelenmeyin, staking yapmak için bir kripto dehası olmanıza gerek yok. Aslında, Binance , Crypto.com veya Coinbase gibi ana borsa platformlarında kripto para birimlerini stake edebileceksiniz . Kriptolarınızı yatırmanız yeterlidir ve platform bunları bir blok zincirine entegre etmekle ilgilenir. 🤝🏼

Yine, aldığınız risklere bağlı olarak az ya da çok para kazanmayı bekleyebilirsiniz . Kendi içinde, ” bahse girdiğiniz ” kriptolar ne kadar riskli ve değişkense , o kadar çok faiz kazanabilirsiniz . Oldukça basit çünkü bu kriptolar daha az biliniyor, dolayısıyla daha az tüccar. 

İçerik oluşturucuların, işlemlerin gerçekleşmesi için insanların bu belirteci stake etmesine ihtiyacı var. Böylece, yatırımcıları çekmek için  daha iyi ücretler sunarlar .

Kripto para birimleri satın almak için bir platform olan Crypto.com’un staking kısmı ile bir örnek verelim. Burada birkaç jeton stake edebilirsiniz: 

kripto com staking-Pasif Gelir

Kripto para birimine ve staking süresine bağlı olarak yılda %14,5’e kadar kazanabilirsiniz . Her seferinde staking süresini 1 ay, 3 ay veya esnek olarak seçebileceksiniz ( kriptolarınızı dilediğiniz zaman çekebilirsiniz ). 

⚠️ Kripto para birimleri oldukça değişkendir ve diğer varlıklara göre daha fazla risk taşır. Bu nedenle, paranızı kriptoya yatırmadan önce kendinizi eğitmeye davet ediyoruz. Riskleri en aza indirmek istiyorsanız, ABD doları, İngiliz Sterlini, Euro vb. . 

9/ Bireyler arasında ödünç verme

bireyler arasında kredi

Bireyler arasındaki borç, zamanın başlangıcından beri var olmuştur. Ama yine internet sayesinde önem kazanmıştır. Konsept basit. Crédit Agricole gibi bir bankadan borç para almak yerine, bir kişi bir kişiden borç para alacaktır . 

Borçlu , her ay faiziyle geri ödemek zorunda kalacağı belirli bir miktar para alacaktır . Genel olarak konuşursak, bireyler arasındaki kredilere geleneksel banka kredilerinden çok daha erişilebilir . 🏦

Borç almak isteyen bireyleri yatırımcılarla buluşturan birkaç çevrimiçi platform vardır . Platformlara göre süreç değişse de çoğunlukla aynı kalıyor. 

Bir platforma para yatırmanız yeterlidir . Ardından, hangi ülkede borç para vermek istediğinizi belirtmeniz gerekecektir . Tabii ki, Kazakistan’a borç para verirseniz, Fransız bireylere borç vermekten çok daha fazlasını kazanmayı bekleyebilirsiniz. 

Yani her şeyi halleden platformdur. Borçluları bulan ve ödeme güçlerini kontrol eden , aylık ödemeleri tahsil eden ve ödenmemesi durumunda gerekli adımları atan kişidir . Açıkçası, platform aylık ödemelerin küçük bir yüzdesini alıyor. 

Risk seviyenize bağlı olarak yılda %5 ile %20 arasında kazanabilirsiniz . Avantajı ise %100 pasif gelir olmasıdır. Sadece paranızı yatırmanız gerekiyor ve platform her şeyi hallediyor. 💪

Pasif gelir elde etmek ve sermaye yatırmak istiyorsanız bu çözüm ilginç olabilir. Ancak yine de, yatırımınız üzerinde bir kayıp riski vardır.

10/ Fotoğraf ve videoların satışı 

10/ Fotoğraf ve videoların satışı - Pasif Gelir

Birçok girişimci, ana sayfalarını, bloglarını, kurumsal sunumlarını ve diğerlerini göstermek için kaliteli görseller arıyor . Sorun şu ki, yeterince telifsiz görüntü bankası yok. 

Bu nedenle, bu şirketler bulunamayan fotoğrafları veya videoları ücretsiz olarak almak için para ödemeye hazırdır. Fotoğraf ve video satın alabileceğiniz iStock ve ShutterStock gibi birçok platform var. 📷

Siz de bu platformlarda fotoğraf ve video satabilirsiniz. İyi bir kameranız , yeni bir akıllı telefonunuz veya bir drone’nuz varsa , kolayca satan fotoğraflar çekebilirsiniz . Endişelenmeyin, profesyonel bir fotoğrafçı olmanıza gerek yok! 

Tahmin edebileceğiniz gibi, diğerlerinden çok daha fazla talep gören fotoğraf ve videolar var . Bu özellikle iş , seyahat , doğa ve diğer temalar için geçerlidir . Bu nedenle, bu yöntemle para kazanmak istiyorsanız, fotoğraf çekmeye gitmeden önce en çok neyin sattığına bakmanızı öneririz. 🌄

Satılık çok çeşitli fotoğraf ve videolarınız olduğunda, pasif olarak gelir elde edebilirsiniz. Çoğu platformda, size komisyonla ödeme yapılır . Yani, bir kullanıcı eserlerinizden birini her indirdiğinde, satıştan bir yüzde alırsınız . 

Bu nedenle, tüm fotoğraflarınız ve videolarınız çevrimiçi olduğunda, bunların satılmasını beklemeniz yeterlidir. Elbette fotoğraflarınızı birkaç kişiye satabilirsiniz. Kendi içinde, çevrimiçi yüzlerce fotoğrafla , pasif olarak zaten ayda yüzlerce avro kazanabilirsiniz . 

11/ Bir podcast oluşturun 

elma podcast'leri-pasif gelir

Giderek daha fazla insan düzenli olarak podcast dinlediğini iddia ediyor . İyi bir mikrofona sahipseniz ve rahat konuşabiliyorsanız sesli içeriklerinizden kolayca gelir elde edebilirsiniz. 🎙️

Bir YouTube kanalında olduğu gibi, başlangıçta birçok podcast oluşturmanız gerekecek . Ancak çevrimiçi olduklarında dinlenmeye devam edecekler ve bu nedenle size gelir sağlayacaklar. Ancak podcast’lerinizin yayınlandıktan sonra birkaç yıl daha dinlenebilmesi için belirli konulardan kaçınılması gerekir. 

Bu nedenle güncel konulardan veya mevsimsel trendlerden bahsetmemenizi öneririz . Oldukça basit, çünkü podcast’leriniz tüm yıl boyunca değil, kısa bir süre için yoğun ziyaretçilere sahip olacak.  

En iyisi , kişisel gelişim, girişimcilik, beslenme, ekoloji veya diğerleri gibi  güvenilir bir tema üzerine bir podcast’e sahip olmaktır .

Bir podcast nasıl pasif gelir sağlar? 🎧

Açıkçası, bir podcast para getirmez. Yani örneğin Spotify’da bir podcast bölümü yayınlarsanız size ödeme yapılmaz. Öte yandan, podcast’inizi dağıtabilen ve ondan para kazanabilen podcast barındırma platformları var . 

Podbean veya Buzzsprout gibi platformlar sayesinde podcast’lerinize reklam ekleyebileceksiniz . Yine, platform her şeyi halleder. Reklamları seçer, podcast’lerinize yerleştirir ve her ay size payınızı öder. 

Çok sayıda çevrimiçi podcast ile zaten her ay iyi bir pasif gelir elde edebilirsiniz . Kanalınızın unutulmaması için zaman zaman bir podcast yapmak gerekli olacaktır. 📉

12/ Sosyal ağlarda sponsorlu paylaşımlar yapın 

En az pasif yöntem olduğu için bu stratejiyi en sona koyduk . Ancak, sosyal ağlarla para kazanmak, haftada 35 saatten çok daha az zaman gerektirir . Burada, zaman zaman sosyal medyada paylaşım yapmanız yeterli. 📱

En karmaşık olanı , bir sosyal ağda bir izleyici kitlesi geliştirmek olacaktır . Sizi yapmaya davet ettiğimiz şey, belirli bir temanın içinde yuvalanmak. Yaşam tarzı gibi genel bir tema üzerinde etkileyici olmaya çalışıyorsanız, çok fazla rekabetle karşı karşıya kalacaksınız . 

En iyi şey , birçok ortaklık teklifi alabileceğiniz güvenilir bir temaya bir kez daha odaklanmaktır . Yatırım, kripto para birimi, seyahat, iş, ebeveynlik vb. olabilir. 

Bir YouTube kanalında olduğu gibi, takipçi kazanmak başlangıçta çok çalışma gerektirecektir . Ancak bir kez iyi bir takipçi kazanmaya başladığınızda, sosyal ağlardaki hesaplarınızı korumak için ayda birkaç saat fazlasıyla yeterli olacaktır . 💻

İyi bir izleyici kitlesi ile farklı şekillerde para kazanabileceksiniz . Ürün yerleştirme, üyelik veya sponsorlu paylaşımlar yapabilirsiniz. Durumunuza bağlı olarak, en pasif veya en kazançlı yöntemi seçmek size kalmış. 

13/ Bir stoksuz satış (dropshipping) mağazası açın

Stoksuz satış, iş dünyasının bir başka ana akımıdır.

En karlı gelir kaynaklarından biri olarak kabul edilir – özellikle pasif gelir olarak. Diğer çevrimiçi işletmelerin aksine, stoksuz satış işine başlamak çok az çaba gerektirir.

Sadece bir web sitesi oluşturmanız, farklı çevrimiçi pazarlarda en popüler ürünleri aramanız ve hedef müşterilerinizle iş yapmanız yeterlidir. Çevrimiçi olarak istikrarlı bir pasif gelir elde etme ve farklı nişlere ait müşterilerden farklı ürünler satma fırsatına sahip olacaksınız .

Dropshipping özelliği, sattığınız ürünler için kendi fiyat listenizi oluşturma olanağına sahip olmanızdır.

Diğer tüm pasif gelir fikirleri arasında, stoksuz satış işi, dikkate alınması gereken en iyi seçeneklerden biridir . Ve neden ? Çünkü sizi çok fazla strese sokmadan kişisel gelirinizin tam kontrolünü garanti edebilir.


İşte, artık internetten pasif gelir elde etmenin farklı yollarını biliyorsunuz . Bir kez daha sizi fiziksel bir işten değil, internetten elde edilen gelire odaklanmaya davet ediyoruz. Çok daha erişilebilir ve çok daha az kısıtlayıcıdır. 

Birkaç pasif gelir kaynağıyla tanıştınız. Ancak en erişilebilir ve en iyi yatırım getirisine sahip olduğuna inandığımız site düzenlemesidir . Oldukça basit çünkü bu yöntemin kurulumu basittir , az yatırım gerektirir ve uzun vadede pasif gelir getirir. 

İnternette ilk Euro’nuzu oluşturmaya hazır mısınız? Ne yapman gerektiğini biliyorsun ⤵️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Misyonumuz

Misyonumuz, modern ücretli köleliğin zincirlerini kırmak için mücadele eden gelir kaynaklarına ekstra pasif gelir eklemek istiyen ziyaretcilerimizi bu hedefleri doğrultsunda yönlerdirmek ve yardımcı olmak.

En son makaleler

Shopify'ı 3 AY İÇİN Ücretsiz Deneyin