Shopify: Tüm e-tüccarlar için uygun e-ticaret CMS’si
Shopify’ın misyonu , e-ticareti herkes için erişilebilir kılmak ve yarının ticaretini icat etmektir. Göreceğiniz gibi
Shopify, hem küçük işletmeler hem de çok büyük çevrimiçi mağazalar için uygun bir çözümdür. Shopify özelliklerine genel bakış.
Shopify, barındırılan bir çözümdür
Shopify, SaaS modunda yeni nesil e-ticaret platformlarıdır . Yani Shopify, mağazanızın barındırılmasını ve yazılımın bakımını yönetir. Teknik altyapı kurmanız veya ilgili kaynakları yönetmeniz gerekmez. Elbette kendi alan adınızı kullanabilirsiniz.
Shopify, yoğun zamanlarda bile yoğun trafiği idare edebilen, dünya çapında güçlü sunuculara sahiptir. Reklam kampanyası yapıyorsanız sitenizin düşme riski yoktur.
Teknikten kurtularak pazarlama ve satışa odaklanabilirsiniz.
Diğer bir avantajı da, hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan sürekli olarak yeni özelliklerle zenginleştirilen güncel yazılımlara sahip olmanızdır.
Shopify çok kanallı
Shopify’ın küresel bir ticaret vizyonu vardır: mağazanız doğal olarak çok kanallıdır.
Satabilirsiniz:
- Sitenizde , _
- Pop-up mağazalarda ( Shopify POS ile),
- Sosyal ağlarda ( Instagram, Facebook, Pinterest, Tik Tok), pazar yerlerinde (Amazon, Google Shopping, CDiscount). Tüm bunlar sadece Shopify yönetici arayüzünden.
Shopify ergonomiktir
Bu kesinlikle fark edeceğiniz ilk şey. Shopify hoş, modern, öğrenmesi kolay ve sezgisel bir yönetim arayüzüne sahiptir. Bu, sizin ve ekiplerinizin çözümün kontrolünü hızla ele geçirmenizi ve büyük bir özerklik kazanmanızı sağlar.
Yönetim arayüzünden ürün kataloğunun, kategorilerin ve aralıkların yönetimini ve genel ayarları bulacaksınız. Ancak Facebook / Google kampanyaları oluşturma olasılığı veya e-posta pazarlama işlemleri gibi pazarlama araçlarını da bulacaksınız.
Shopify, dönüşüm (conversion) için geliştirildi
Shopify teklifinde, ödeme tüm mağazalar için aynıdır.
Sitenizin tüm sayfaları isteklerinize göre tasarlanabilir. Ancak ödeme tüneli tüm satıcılar için aynıdır.
Neden? Niye ? Müşterilerinize mümkün olan en iyi deneyimi sağlamak. Yüz binlerce mağazada test edilen Shopify, size optimize edilmiş bir dönüşüm oranı garanti eder. Elbette tasarımı biraz özelleştirebilir (renkler, logo…) ve ödeme ağ geçitlerinizi seçebilirsiniz.
Shopify ve uygulama ekosistemi
Shopify’ın gücü, mağaza deneyiminizi zenginleştirecek uygulama ekosistemidir. SEO, pazarlama, lojistik, tasarım, muhasebe… Neredeyse her zaman ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir veya daha fazla uygulama bulacaksınız.
Uygulamalar, taahhütsüz bir abonelik modelinde çalışır. Fiyatlar ayda birkaç dolardan birkaç on dolara kadar değişmektedir.
Bu model, bir özelliğin katma değerini test etmenizi sağlar. Ardından, mağazanız için kaldırmak, özelliği korumak veya özel bir özellik geliştirmek isteyip istemediğinize karar vermek size kalmış.
Test et, sat, büyüt
Farklı Shopify teklifleri, bir e-ticaret modelini ayda birkaç dolardan hızlı bir şekilde test etmenize olanak tanır. Kendi başınıza başlamaya karar verdiyseniz, mağazanızı açmanız yalnızca birkaç saatinizi alacaktır.
Shopify Plus size uluslararası geliştirmeniz için gelişmiş özellikler sunar: çoklu dil, çoklu para birimi, B2B ve B2C’de çoklu katalog…
RAKAMLARLA SHOPİFY
Artık Shopify’ın ne için olduğunu bildiğinize göre, Shopify hakkında biraz daha kesin fikir edinmek için bazı rakamlara bakalım
KAÇ SHOPİFY MAĞAZASI VAR?
Bu yazı itibariyle Shopify, dünya çapında bir milyondan fazla e-ticaret mağazasına ev sahipliği yapmaktadır. Bildiğim kadarıyla dünyadaki en aktif mağazaya sahip e-ticaret çözümü.
SHOPİFY KAÇ YAŞINDA?
Shopify 15. yılını kutluyor! Birkaç yıl önce Avrupa’da hala çok az tanınan Shopify, doğduğu ülke olan Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da e-ticaretin temel direklerinden biridir.
AYDA 29 DOLAR
Bu, sınırsız ürün, sayfa veya sipariş barındırma dahil olmak üzere %100 işlevselliğe erişim için Shopify’ın taban fiyatıdır. Ürünün kalitesi göz önüne alındığında daha ucuza yapmak zor.
480.000 $ / YIL
Bu, yıllık maksimum Shopify artı lisans fiyatıdır. Bu çok büyük görünebilir, ancak yıllık cirosu 200 veya 300 milyon doların üzerinde olan siteler için bu, diğer çözümlere kıyasla oldukça rekabetçi bir bütçedir! Nitekim bu tarife ile her şeye erişebilir ve sınırsız ciro yapabilirsiniz.
48 SAATTE 3 MİLYON ÜRÜN.
2021’da bu, GymShark’ın Shopify sitesinde Black Friday 2021 için sattığı ürün hacmidir. 48 saatte 3 milyon ürün. Shopify’ın küçük e-tüccarlar için ayrıldığını duymaya devam edeceğiz.
5300
Bu, 2021’de dünyadaki en aktif Shopify sitelerinin sayısıdır. Shopify plus, Shopify’ın büyük e-ticaret sitelerine ayrılmış üst düzey sürümüne biraz benzer.
25,8 MİLYON
Bu, tüm Shopify sitelerinde yüklü uygulamaların sayısıdır. Bu nedenle Shopify eshop başına ortalama yaklaşık 25 uygulama çıkarabiliriz.
1.4 MİLYON İNSAN
Bu, doğrudan Shopify’a bağlı olan tam zamanlı işlerin sayısıdır. Açıkçası, Shopify’ın müşterisi olduğu tüm şirketlerin yanı sıra ortaklar, ajanslar, danışmanlar ve hepsinden önemlisi ticari müşteriler olan dahili Shopify ekipleri var! Shopify e-ticaret sitesi olan herkes. Bu nedenle Amazon‘u bile aşan devasa bir ekosistem!
SHOPİFY KİMLER İÇİNDİR?
Artık Shopify ile ilgili sayıları ve önemli bilgileri gözden geçirdik. Shopify kimler içindir? Bu önemli bir soru çünkü doğru e-ticaret çözümünü seçmek, satıcı sitenizin başarısını sağlamak için önemlidir. Shopify’ın özellikle verimli olduğu bazı durumları birlikte görelim
SHOPİFY VE MİKRO İŞLETMELER
Eskiden VSE’ler olan çok küçük işletmeler kategorisinde misiniz?
Bulmak için basit, şirketinizin 10’dan az çalışanı varsa ve cironuz veya yıllık bilanço toplamınız 2 milyon Euro’yu geçmiyorsa, bir mikro işletmesiniz.
Bu, Avrupa’daki şirketlerin %93‘ünü temsil ediyor. Ayrıca muhtemelen e-ticaret sitenize yatırım yapmak veya ayırmak için çok büyük bir bütçenizin olmadığı ve ekibinizin kişi sayısı ve hatta belki de web becerileri açısından sınırlı olduğu anlamına gelir. Bu durumda Shopify’ı seveceksiniz ve erişimi süper kolay ve günlük olarak kullanımı çok kolay olan arayüzün keyfine varacaksınız.
Saçınızı yolmanıza neden olabilecek veya çok zamanınızı alabilecek diğer e-ticaret çözümlerinin aksine.
Shopify, %100 çevrimiçi, hala %100 çevrimdışı olanlar veya ikisini bir arada kullanmak isteyenler olsun, mikro işletmeler için mükemmel şekilde uygundur.
Verimlilik kazanmak ve çok kanallı olmak için ödeme çözümünüzü Shopify POS ile bile değiştirebilirsiniz.
29,99 ABD dolarından başlayabilen aylık bütçeyle Shopify çok erişilebilir ve öğreticimi veya teknik incelememi kullanarak ilk Shopify e-ticaret mağazanızı kendiniz kurmak oldukça mümkündür.
SHOPİFY VE KOBİ’LER
KOBİ, işgücü 250 kişiden az ve yıllık cirosu 50 milyon Euro’yu geçmeyen veya bilanço toplamı 43 milyon Euro’yu aşmayan bir şirkettir. Ancak maksimum 250 kişi olsa bile, KOBİ’lerin hepsinin mutlaka bir web veya e-ticaret ekibine sahip olması gerekmez ve çoğu zaman üretim, satış veya diğer alanlarda büyük yatırımlar yapmak zorunda kalır.
Kısıtlı bir bütçeyle hızlı ve kolay bir şekilde bir e-ticaret faaliyeti başlatmaya mı başlıyorsunuz? Shopify ile geçiş yaparak! Ayda 79,99 ABD doları Shopify veya 299,99 ABD doları Shopify Gelişmiş sürümleri tam size göre.
Bu, iş ekibinizin yüksek katma değerli görevlere odaklanmasına ve tüm teknik kısımla ilgilenmemesine ve bunu bir Shopify ajansına devretmesine olanak tanır.
SHOPİFY VE ETI’LER
Orta ölçekli bir şirket olan ETI, artık KOBİ kategorisine ait olmayan ancak işgücü 5.000 kişiden az ve yıllık cirosu 1.500 milyon avroyu aşmayan veya bilanço toplamı 2.000 milyon avroyu aşmayan bir şirkettir.
Bu ciro veya çalışan seviyesine geldiyseniz, Shopify’ın size göre olmadığını düşünüyor olabilirsiniz.
Ancak Shopify Plus, ETI şirketlerinin birçok e-ticaret ihtiyacına kesinlikle uygun bir yanıttır. Gerçekten de ETI’ler için Shopify’ın en büyük avantajı, teknik ekipler için etkileyici bir API sunarken iş ekipleri için dağıtım ve çalışma kolaylığından yararlanmasıdır.
SHOPİFY VE BÜYÜK İŞLETME
Tabii ki, büyük bir şirketseniz, zaten çok eksiksiz ve iyi eğitimli bir e-ticaret ekibine sahip olmanız muhtemeldir.
Ancak hiçbir şey, örneğin markalarınızdan birinin verimliliğini ve üretkenliğini test etmek için belirli e-ticaret sitelerinde Shopify’ı kullanmanızı engellemez.
Birçok büyük şirket, ana siteleri veya ikincil siteleri için şimdiden Shopify’a geçti: Heinz, Nescafé, WWF, Lady Gaga, Hasbro, Staples, Lindt, GymShark, Budweiser, Tesla vb.
SHOPİFY’I HANGİ DURUMLARDA SEÇMELİ?
- Verimli çalışmak isteyen iş ekipleriniz mi var?
- Mevcut web ajansınızla ilgili sorunlarınız mı var?
- Sitenize bir özelliği dağıtmak haftalar alıyor mu?
- Teknik bakım bütçeniz çok mu yüksek?
- Her zaman serbest çalışan bir geliştirici kiralamanıza gerek kalmadan sitenizi çalıştıramıyor musunuz?
- Siteniz veya arka ofisiniz yavaş mı?
- Teknik kısımla uğraşmak istemiyorsunuz, sadece her şeyin mükemmel çalışmasını mı istiyorsunuz?
Bu tekliflerden en az birine evet dediyseniz Shopify tam size göre!
Bir e-ticaret danışmanı olarak, tam olarak bu sorunları yaşadıkları için başka bir e-ticaret çözümü seçmeden önce kariyerimde karşılaştığım projelerin sayısını tahmin edemezsiniz.
Shopify, tekniği dünyanın en sağlam platformlarından birine devrederek hayatınızı kolaylaştıracak bir çözümdür. Bu, tüccarın işine odaklanmasını sağlar: satın alma, satma ve pazarlama.
AMAZON KARŞITI SHOPİFY?
Aslında, başlangıcından bu yana Shopify, “önce satıcılar” yaklaşımında olmuştur.
Bu, bildiğim en tüccar odaklı e-ticaret çözümünü oluşturmalarına izin verdi.
Ancak son birkaç yıldır Shopify sadece yazılım oluşturmakla kalmadı, tüccarların Amazon ile eşit şartlarda rekabet edebilmelerini sağlamak için her yolu deniyorlar.
Amazon, çevrimiçi müşterilere erişimi son derece basit hale getirdi, ancak bunu kendi çıkarına yapıyor ve karar verdiği gibi yapmayanların erişimini kesmekten çekinmiyor.
Bana göre bu stratejinin en görünür eksenlerinden biri ABD’de lojistik merkezlerin açılması.
Bunu yaparak Shopify, herkesin tam olarak işleyen bir pan-Amerikan ağına sahip olmasını gerçekten sağlar.
Avrupa’da bunun mümkün olduğu gün, sonunda tüccarlar için Amazon’a gerçek bir rakip olacak.
SHOPİFY: HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOK KANALLI BİR ÇÖZÜM
Henüz bahsetmediğim ancak Shopify’ı son derece ilginç bir çözüm yapan en büyük avantajlardan biri çok kanallı olması.
Açık konuşalım, bugün 10’dan az mağazanız varsa Shopify yalnızca e-ticaret sitenizi değil, ödeme yazılımınızı da değiştirebilir.
Birkaç haftalık bir çalışmayla yeni bir e-ticaret sitesine, ücretsiz bir satış noktası POS (satış noktası) uygulamasına, birleşik ticarete ve çok kanallı müşteri yönetimine hiçbir gelişme olmadan sahip olabilirsiniz.
Bu, Shopify’ın çoklu kanalını açıklamak için tam bir makaleyi hak ediyor ancak zaten bir Shopify mağazanız varsa, sizi yalnızca Iphone veya Ipad’de bulunan Shopify POS uygulamasını test etmeye davet ediyorum.
POS sayesinde fiziksel mağazanızı çok kanallı bir mağazaya dönüştürmeye çalışın, sadece birkaç dakikanızı alacak.
EN GÜÇLÜ E-TİCARET ÇÖZÜMÜNÜ SHOPİFY MI?
Shopify’ı bu kadar çok seviyorsam bunun nedeni benim için imkansız olduğunu düşündüğüm bir şeyi başarmasıdır: bir hizmet olarak yazılımın gücünü ve esnekliğini kişiselleştirmenin gücüyle birleştirmek.
Açık konuşalım, her zaman mağazanızı özelleştirmenin “istediğinizi yapmak” için açık kaynaklı bir çözüme sahip olmayı gerektirdiğine inandım.
SaaS’ın muazzam avantajlarından, yani önemli teknik güvenilirlik ve hızlı dağıtım ve açık kaynağın avantajlarıyla günlük olarak artan basitlikten yararlanabilirsiniz: özelleştirme, mağazanın işinize göre kişiselleştirilmesi.
Açık kaynak ile güvenlik ihlallerini önlemek için genellikle tekerleği yeniden icat etmek ve sürekli güncellemeler yapmak zorundayız.
Shopify ile bunların tümü aylık lisansa dahildir ve bunun için endişelenmenize gerek yoktur.
Tüm müşterilerim, işlerinde daha üretken ve verimli olmalarını sağladığı için Shopify’a geçmekten mutlu.
Ve hiçbirinin Shopify’a geçmek için özelliklerden ödün vermesi gerekmiyordu. Bu, daha fazla esneklik elde etmek için mağazanıza PageFly gibi uygulamalar eklediğinizde daha da doğrudur .
Her zaman bugtracker veya teknik bilet yönetmek yerine bir tüccar olarak işinize odaklanmanızı sağlayan mükemmele yakın bir e-ticaret çözümüne sahip olmayı hayal ettiyseniz Shopify’ı test etmenizi öneririm.
SHOPİFY SİTESİ NASIL OLUŞTURULUR?
Göreceksiniz, Shopify ile bir e-ticaret sitesi oluşturmak kelimenin tam anlamıyla birkaç dakika sürüyor.
Öncelikle bu bağlantı aracılığıyla Shopify sitesinde bir hesap açmanız gerekir (bağlantı doğrudan Shopify sitesinde tarayıcınızda yeni bir sekme açar) :
Merak etmeyin, Shopify başlangıçta ücretsizdir.
Tam olarak 14 gün. Ayrıca Shopify, hesap oluşturmak için sizden kredi kartı veya banka bilgileri istemez.
Ve bir Shopify sitesi oluşturmak sadece birkaç dakika sürdüğü için ürünlerinizi o zamana kadar ücretsiz olarak satabilirsiniz. Bununla birlikte, abonelikler e-ticaret serüvenine başlamak için gerçekten çok pahalı değil.
Shopify sitesinde bir kez e-posta adresinizi girin ve bir şifre oluşturun (tercihen güvenli!)
Ardından mağazanızın adını seçin. Bu ad aynı zamanda myshopify alt alan adınız olacaktır.
Örneğin: myshopify.com. “Geçici” bir mağaza adı kullanabilirsiniz çünkü daha sonra üzerine “gerçek” bir alan adı eklemeniz gerekecek”.
En basiti genellikle markanızın veya şirketinizin adını almaktır.
Shopify, bundan sonra size işletme adresiniz de dahil olmak üzere birkaç soru daha sorar ve ardından mağazanızı oluşturur. İşte bu kadar, az önce ilk Shopify mağazanızı oluşturdunuz! Neşe.
Evet bu kadar basit. Ancak çevrimiçi hale getirmeden önce çok daha ileri gitmek mümkündür.
KALİTELİ BİR SİTE YARATIN
Temalar genellikle istediğinizi az çok görsel olarak elde etmeyi mümkün kılıyor olsa da, bazen satıcı sitenizin tam grafik tüzüğünü oluşturmak için daha derinlemesine değişiklikler yapmanız gerekir.
Shopify’da uzman bir ajans, sitenizin bakımını ve hızını garanti etmek için sözleşmenizden en iyi şekilde yararlanacak ve Shopify’ın kodlama standartlarına uyacaktır.
ÖZEL GELİŞTİRMELER YAPIN
Sitenizde belirli öğelere mi ihtiyacınız var? Bir ajans, mağazanızda gösterilecek farklı öğeleri ihtiyaçlarınıza göre sıvı olarak kodlayabilecektir: kişiselleştirilmiş alanlar, koşullu döngüler, belirli bölümler, uygulama entegrasyonları vb. ihtiyaçlarınız. sizin özellikleriniz.
ZAMAN KAZANMA
Bir Shopify acentesinden geçmek ayrıca zaman kazandırır. Aslında, yalnızca bir tema veya birkaç uygulama eklemekten daha ileri gitmek istiyorsanız kendi sitenizi oluşturmak biraz zaman alacaktır. Ayrıca hiçbir şey, yaptığınız değişikliklerin sitenizi yavaşlatmayacağını veya gelişimini daha karmaşık hale getirmeyeceğini söylemez.
SHOPİFY İÇİN E-TİCARET ÇÖZÜMÜNÜ DEĞİŞTİRMELİ MİYİZ?
Shopify çözümüne olan hevesim göz önüne alındığında, kesinlikle benden net ve büyük bir evet bekliyorsunuz. Sizi hayal kırıklığına uğratmamayı umuyorum ama cevap gerçekten “duruma göre değişir”.
Çok özel bir iş modeliniz varsa, örneğin Shopify size göre olmayabilir.
Siteniz çok iyi performans gösteriyorsa ve bakım maliyetleriniz çok düşükse Shopify’a yatırım yapmanın zamanı henüz gelmemiş olabilir.
E-ticaret çözümünüzü yeni değiştirdiyseniz Shopify da size göre değil.
Ancak diğer yandan mevcut sitenizden memnun değilseniz, ekipleriniz bir bug ile karşılaşmadan çalışamıyorsa, sitenizin bakımı size çok pahalıya mal oluyorsa, uzun vadede yüksek performanslı bir çözüm arıyorsanız, o zaman o zaman. evet, analizinize Shopify’ı dahil etmeniz çok önemlidir.
Ve bu, e-ticaret sitenizin boyutu ne olursa olsun! Shopify, büyük tüccarlar için olduğu kadar küçük tüccarlar için de yararlıdır. Ancak projenin fiyatı ile abonelik ve site oluşturma projesi farklı olacaktır.
SHOPİFY’IN FAYDALARI
Neden tüm müşterilerimi Shopify’a geçirmek için 10 yılı aşkın süredir kullandığım diğer e-ticaret çözümlerini bazılarına bıraktım? Shopify platformunda bulduğum avantajlarda birçok yanıt bulan güzel bir soru.
PEKİ SHOPİFY’IN FAYDALARI NELERDİR?
Zaten yukarıda biraz bahsettim ama benim için Shopify, SaaS yazılımının tüm avantajlarını ve aşırı özelleştirmenin avantajlarını bir araya getiriyor.
- Shopify, teknik ayrıntılara girmeden, birkaç gün içinde her boyutta e-ticaret veya çok kanallı siteler oluşturmanıza ve başlatmanıza olanak tanır.
- Ancak, API ve şablon dosyaları aracılığıyla birçok işleve erişim sağlayarak bunları son derece gelişmiş bir şekilde değiştirmenize ve özelleştirmenize de olanak tanır.
- Diğer SaaS çözümlerinde genellikle bu kadar teknik derinliğe erişimimiz yoktur. Bazıları için, örneğin, bir başlık etiketini değiştirmek, çaprazlamanın bir yolu olabilir.
- Shopify’da müşteri ön büro kodunun en küçük parçasını düzenleyebilir ve herhangi bir türdeki değişkenleri enjekte edebilir veya kendinizinkini oluşturabilirsiniz.
- Shopify, geliştirme için gerçek bir programlama arayüzüne sahiptir ve diğer çözümlerden farklı olarak sadece bir parça bilgisayar korsanlığı değil.
Çözüme iyi hakim olan bir ortak ajans bu nedenle Shopify ile bir e-ticaret sitesi olarak istediğiniz hemen hemen her şeyi oluşturabilir. Tüm bunlar, hiper-sağlam ve küresel bir platforma güvenerek yapılır.
15 yıl boyunca “sıfırdan”, Prestashop, Magento veya diğerleri e-ticaret siteleri oluşturduktan sonra, bunun çok az rahatsızlık getirirken e-tüccarlara inanılmaz bir rahatlık verdiğini söylemeye devam ediyorum.
SHOPİFY’IN DEZAVANTAJLARI?
Ancak Shopify bu kadar ilginç bir çözümse, yine de herkesi memnun etmeyecek bazı kusurlar var. Sizi en iyi e-ticaret çözümüne yönlendirmek için onları en başından tanımak kadar. Öyleyse, bugüne kadar Shopify’da daha az başarılı bulduğum noktalara birlikte bakalım.
SHOPİFY VE API
Shopify’ın ana kalitesi de hatalarından biridir. Daha ziyade bunun teknik bir seçim olduğunu ve sonuçları olduğunu söyleyelim.
Her Shopify sitesini değiştirmek için her şeyi API’ye yatırarak, bazen API tarafından sınırlandırılırız.
Aslında, değiştirmeyi planladığınız varlığa API tarafından erişilemiyorsa, ona erişemezsiniz.
Yine de herhangi bir açık kaynak e-ticaret çözümü ile yapmak çok basit bir şey.
Bir kez daha, Shopify’ın arayüzde sağladığı ücret, yürütme hızı ve güvenilirliği göz önüne alındığında, bu benim için kabul edilebilir bir fiyat gibi görünüyor.
Bu nedenle, en sevdiğiniz Shopify ajansınızın projenizin fizibilitesi hakkında size tavsiyede bulunabilmesi için kesin spesifikasyonlar üretmenin yararınadır.
SHOPİFY VE UYGULAMALAR
Shopify’ın birçok uygulaması vardır. Bu uygulamalar her şeyi yapar. Bazen bir şablona eklenmesi gereken tek bir kod satırını değiştirirler.
Kısacası, hepsi Shopify’ın teknik ekiplerinden bir kalite testinden geçmiş olsalar bile, mutlaka bir kullanışlılık testini geçmemişlerdir.
Müşterilerimin bazı hesaplarında sık sık bir düzine (veya daha fazla) kullanılmayan uygulamanın hala mevcut, etkin ve faturalandırılmış olduğunu görüyorum. Genel site yapısını düşünmeden sadece shopify uygulamalarını birbirinin üzerine ekleyen birçok ajans var . Bu, sitenizin sürdürülebilirliği ve hızı için bir risk oluşturabilir. Çok fazla uygulama bir e-ticaret sitesi için iyiye işaret değildir.
Akıllıca seçin çünkü her uygulama ayın sonunda faturalandırılır! Shopify tarafından oluşturulanlar dışında tamamen ücretsiz uygulamalar gerçekten nadirdir.
Kısacası, sitenizi bir Noel ağacı veya bir yarış arabası ile bir kamyon arasındaki bir tür melez yaratık gibi gösterebilecek uygulama kötüye kullanımına karşı dikkatli olun.
SHOPİFY RAKİPLERİ
Uzun e-ticaret çözümleri listesinde, Shopify’a rakip çözümler olması zorunludur.
Shopify’ın avantajlarını tam olarak değerlendirmek için bazen sınırlarını görmek için diğer çözümleri test etmek gerekir.
PRESTASHOP
Prestashop uzun süredir kullandığım bir Fransız çözümü. Çözüm, acı içinde teslim edilen 1.7 versiyonuyla çok fazla alçıya maruz kaldı.
O zamandan beri, bar büyük ölçüde iyileşti ve iyi bir operasyon ekibi sorumlu görünüyor.
Prestashop ise Shopify’a kıyasla küçük finansal boyutundan muzdarip.
Son beş yıldır Prestashop VS Shopify
Üstelik, buluta doğru evriminde gerçekten başarılı olamayan Prestashop, bir an için kendini biraz saatin ortasında buluyor.
Ajanslar tarafından yutulmadan yarışa geri dönüp iş modellerini geliştirip geliştirmeyeceklerini bilmek için Prestashop’un gelecekteki evrimlerini sabırsızlıkla bekliyorum.
Çünkü evet, bugün prestashop ekosisteminde, tüm bunları değiştirebilecek, biraz yıkıcı birkaç ajans eksikliği var.
Oh ve sanılanın aksine Prestashop büyük e-ticaret sitelerini de destekleyebilir. Bildiğim kadarıyla en büyüğü 100 milyon Euro’dan fazla ciroya sahip. Fena değil, değil mi?
MAGENTO
Magento, giderek daha az ilgi çekici görünse de, dünyanın en iyi bilinen e-ticaret çözümlerinden biridir.
Magento’yu uzun yıllardır kullanabiliyorum ve bunu her zaman için çok karmaşık bulmadım.
Oldukça iyi bir mağaza açabilmek için çok fazla zaman harcamanız ve çok fazla uzmanlık getirmeniz gereken gerçek bir durgun gaz fabrikası.
Bu kaçınılmaz olarak projelerin maliyetine ve Magento’nun hedefine yansır:
Ne yazık ki Magento’nun Adobe tarafından satın alınmasından bu yana işler daha iyiye gitmiyor. Teknik açıdan, Magento’nun en son sürümlerinde her şeyin yolunda gittiği izlenimini edindim, ancak finansal açıdan, Adobe tarafından sunulan lisans geçişleri tüyler ürpertici.
Birçok tüccar, Adobe’nin ticari tekliflerinin Magento 2’ye geçmenin beş ila on kat daha pahalı olduğundan şikayet ediyor.
Bir milyar altı yüz milyon Euro’dan fazla Magento’nun satın alınmasını karlı hale getirmek gerekiyor.
Shopify’ın Magento’da değil de SaaS’de olduğu göz önüne alındığında Adobe’nin neden Shopify’ı satın almadığını anlamıyorum (o zamanlar hala 10 kat daha pahalıydı).
Salesforce Commerce Cloud
Eskiden Demandware olarak adlandırılan Salesforce, kaynaklarıma inanırsam şu anda Avrupa’da oldukça iyi bir oyuncu.
Büyük hesaplara odaklanan ve çok verimli bir satış ekibiyle Salesforce Commerce, çevrimiçi markaları birbiri ardına bulut haline getiriyor.
Teknik açıdan daha az kullanma fırsatım oldu ama aldığım geri bildirimlere göre, birkaç ortak ajans projeleri çok pahalı hale getiriyor.
SAP Commerce Cloud
SAP Commerce Cloud, SAP Commerce Cloud’u oluşturmak için SAP tarafından Hybris’in devralınmasının ardından doğdu.
Bir CIO’nuz varsa, e-ticaret araçları için Gartner Magic Quadrant’a başvuruyorsanız ve önünüzde birkaç ay ve birkaç yüz binlerce hesap varsa, SAP Commerce Cloud bir kez daha yalnızca büyük veya çok büyük hesaplara ayrılmış olarak kesinlikle seçeneklerinizden biridir. Euro bütçe.
Çok güçlü, bu çözüm yine de piyasada ortak ajansların olmaması nedeniyle uygulamayı oldukça pahalı buluyorum. Ancak bu, editörün ne istediğine bağlı olarak değişebilecek türden bir şey.
OKSATİS
Oxatis ile VSE’ler/KOBİ’ler için çok büyük hesaplar bırakıyoruz. Bildiğim kadarıyla, Oxatis’te bir milyon Euro’yu aşan çok az site var ve şirket birkaç aydır borsada aksilikler yaşıyor.
Bugün şirketin kendisi CMA CGM tarafından satın alındı. Gerçek fırsat mı yoksa Marsilya kayırmacılığı mı? Gelecek bize söyleyecek.
Oxatis, buluta çok erken giriş yaptıkları için Fransız Shopify’ı olabilirdi.
Çözümü daha da ileriye taşımak ve gerçekten %100 özelleştirilebilir hale getirmek için biraz nakit kaçırmış olabilirler.
Ayrıca, Fransız pazarında 2010’dan beri Prestashop tarafından oldukça fazla saldırıya uğradıklarını da kabul etmek gerekir.
WİZİSHOP
Wizishop, Oxatis’in en doğrudan rakibidir. Şu anda şirket, bitmeyen dinamizm ve çok mevcut bir ekiple iyi gidiyor.
E-ticarette yeniyseniz, Shopify ve Wizishop arasında tereddüt etmek mümkündür, çünkü başlangıç olarak bunları karşılaştırabilirsiniz.
Wizishop hakkında daha detaylı ve kapsamlı makaleler, Wizishop’u daha iyi tanıtmak ve anlatmak için bu siteye eklenecektir.
SHOPİFY KILAVUZU İNCELEMESİ
Voila, 5300’den fazla kelimeden sonra Shopify ile ilgili rehberimin ve makalemin sonuna geliyoruz.
Sanırım yolunuzu bulabilmeniz için konu sayısını sınırlarken sorunun oldukça eksiksiz bir turunu yaptım.
Kendi adıma, e-ticaret web sitesi oluşturma ajansımı başlatmak için Shopify’ı seçtiğim için son derece mutluyum. Müşterilere güvenilir ve verimli siteler sunabilmek gerçek bir zevktir.
Shopify’ı test etmek için bu bağlantıyı kullanabilir ve e-postanızı girebilirsiniz, ilk mağazanızı oluşturmanız 5 dakikadan az sürecektir.
Shopify ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bana sormak için aşağıdaki iletişim formunu kullanmaktan çekinmeyin.
Ayrıca bu Shopify sunumunu tamamlamak için daha fazla operasyonel kılavuz ve eğitim hazırlamaya çalışacağım.
Ah evet ve Shopify ile ilgili tek bir şeyden pişmanım: Birkaç yıl önce Shopify şirketinin hisselerini satın almamış olmak :