Shopify Nedir ? Hepsi bir arada ticaret çözümü hakkında her şey

shopify nedir ? pasif gelir
Özet
İngilizce Shopify

Shopify Nedir ? Shopify, tüm girişimcilerin çevrimiçi bir mağaza oluşturmasına ve ürün ve hizmetlerini satmasına olanak tanıyan, abonelik tabanlı bir SaaS platformudur . Shopify mağaza sahipleri, satış noktası uygulamamız Shopify POS’u kullanarak fiziksel mağazalarda da satış yapabilir . Hem çevrimiçi hem de fiziksel varlığınız varsa envanteriniz senkronize edilir, böylece mağazalarınızı tek bir Shopify hesabından ve herhangi bir cihazdan yönetebilirsiniz.

Ancak bunlar, Shopify’ın yalnızca temelleridir.

“Shopify Nedir?” Sorusuna Doğru Cevap Vermek İçin “, öncelikle Shopify’ın basit bir ürün olmadığını, sadece mal ve hizmetlerinizi satmak için mağazalar veya yazılımlar oluşturmak için bir araç olmadığını anlamalısınız. Shopify, çevrimiçi işinizi hızlı bir şekilde başlatmanıza ve ürünlerinizi ve hizmetlerinizi nerede olurlarsa olsunlar müşterilerinize satmaya başlamanıza olanak tanıyan bir ticaret platformudur. Mağazanızı özelleştirmek ve hatta sıfırdan oluşturmak istiyorsanız bunu Shopify’ın App Store’u ve API’leri sayesinde kolayca yapabilirsiniz.

İster bugün canlı yayına başlamak için hızlı bir şekilde bir mağaza inşa etmek isteyin, ister ellerinizi kirletip benzersiz bir alışveriş deneyimi tasarlamayı tercih edin, Shopify platformu çok yönlüdür ve sizinle birlikte büyümek üzere tasarlanmıştır.

Shopify’a kaydolduktan sonra sizi nelerin beklediğinden hâlâ emin değilseniz okumaya devam edin, bu makale tam size göre.

Shopify nedir?

Shopify , çevrimiçi bir mağaza oluşturmanıza ve İnternet üzerinden hem ürün hem de hizmet satmanıza olanak tanıyan bir e-ticaret platformudur . Bu platform sayesinde dünya çapında 175 farklı ülkede 1,7 milyondan fazla ticari faaliyet oluşturulmuştur. Daha sonra , en popüler ödeme yöntemlerinin tümünü kabul edebilen bir çevrimiçi mağaza oluşturarak herkes, çok az teknik bilgisi olan kişiler bile çevrimiçi satış yapmaya başlayabilir.

Şirketler ve KOBİ’ler Shopify’ı bir e-ticaret oluşturmak ve yönetmek için kullanabilir , aynı zamanda çevrimiçi varlığı veya geçici bir mağazayı içeren fiziksel bir mağazayı da yönetebilir . Pek çok şirket, Shopify aracılığıyla bir çevrimiçi mağaza açma olasılığını araştırıyor: nasıl çalıştığı , maliyeti ve bu platformu kullanmanın avantajları hakkında bir kılavuz burada.

İşletmeniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmak istiyorsanız Shopify mağazanızı özelleştirmek için bazı önerileri burada bulabilirsiniz:

Özelleştirme özelliklerinin ve işiniz üzerinde tam kontrolün keyfini çıkarmak için kullanım kolaylığından ödün vermeniz gerekmez. Shopify ile zengin ve orijinal deneyimler oluştururken mağaza ve pazarlama kampanyalarınızı hızla başlatabilirsiniz.

Shopify nedir ve nasıl çalışır?

Shopify, bir çevrimiçi mağaza oluşturmaya, özelleştirmeye ve yönetmeye yönelik bir SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) yazılım çözümüdür. Aylık abonelik karşılığında şirket , yazılım yükleme zorunluluğu ve ek bir sunucuya ihtiyaç duymadan  e-ticaret yapmak için bulutta bir BT altyapısına erişim sağlıyor . Bu nedenle çevrimiçi mağaza sitesi, Shopify’ın sunucularında barındırılacaktır.

Shopify ile bir e-ticaret oluşturmak çok basit birkaç adım gerektirir, karmaşık programlama dillerini bilmek gerekli değildir: sadece bir hesap oluşturun , birçok ücretsiz veya ücretli grafik şablonu arasından seçim yapın ve ürünleri , hizmetleri ve ödeme araçlarını ekleyin. Shopify ayrıca işinizle ilgili değerli içgörüler elde etmek için müşteri davranışını analiz etme yeteneği sunar.

Shopify Nedir ? Bir mobil uygulamadan Shopify ekran görüntüsü örneği. -Pasif Gelir

Shopify, mağazanın büyümesine yardımcı olmak için çok sayıda üçüncü taraf hizmetle entegrasyona da izin verir : Çevrimiçi mağazanıza her türlü uygulamayı yüklemek mümkündür . Örneğin çapraz satış faaliyeti mi başlatmak istiyorsunuz  ? Bunun için özel bir uygulama var. Yoksa kullanıcıları özel bir teklifle ilgili uyaran bir açılır pencere mi eklemek istiyorsunuz? Bu işlev için bir uygulama olduğu gibi, e-ticaretinizi hem görsel olarak hem de işlevsellik açısından iyileştirebilecek yüzlerce başka uygulama vardır. Bu nedenle, gelişmiş çevrimiçi mağazalar oluşturmak için platformdan derin ve karmaşık bir şekilde yararlanmak mümkündür.

Shopify tarafından toplanan verilerin ekran görüntüsü Pasif Gelir

 Shopify’ın nasıl çalıştığını anlamak için bu platformda bir çevrimiçi mağaza oluşturmaya yönelik bazı basit adımları burada bulabilirsiniz. Basitçe:

  • Ana sayfaya gidin ve e-posta adresinizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun . Platform, anında 3 ay ücretsiz denemeye erişim sağlar.
  • Bu aşamada, çevrimiçi mağazanızın adını girmelisiniz . Bu şekilde site, benzersiz bir URL atanan Shopify’da oluşturulur. E-ticaretiniz için kişiselleştirilmiş URL’yi seçmek üzere bir İnternet alanı satın almanız da mümkündür.
  • Mağazanıza yönetici olarak girerek, Ana sayfayı yeni metinler ve resimlerle kişiselleştirmek hemen mümkündür . Aksi takdirde önceden hazırlanmış, ücretli veya ücretsiz temalardan da seçim yapabilirsiniz .
  • Bir sonraki adım, açıklama, miktar, fiyat ve çok daha fazlası gibi farklı alanları doldurma imkanı ile ürün eklemektir .
  • Kullanıcıların ürün satın almasına izin vermek için artık mevcut olanlar arasından bir Shopify abonelik planı seçmek gerekiyor.

Shopify’ın maliyeti nedir? Tüm abonelik planları

Shopify tarafından sunulan farklı hizmet seviyeleri

Shopify’da bulunan farklı planların fiyatları bu sayfada görüntülenebilir . Platform, çevrimiçi satış yapmak isteyen her tür işletmenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek beş farklı formül sunar. Bu nedenle, çok sayıda müşteriyi, birkaç depoyu ve geniş bir ürün kataloğunu yönetmek zorunda olan büyük şirket kadar küçük girişimci de Shopify’ı kullanabilir. İşte Shopify’ın ve abonelik planlarının maliyeti:

  • Shopify Lite  : Bu, ayda 9 dolardan başlayan fiyatlarla en ekonomik plandır ve çevrimiçi satışa yeni başlayanlar için uygundur. Özellikle, WordPress, Squarespace veya Tumblr’da barındırılıp barındırılmadığına bakılmaksızın herhangi bir web sitesine veya bloga ürün eklenmesine izin verir. Entegre edilebilir bir kullanıma alma özelliğine sahip bir ürün sayfası oluşturarak “Satın Al Düğmeleri” eklemek mümkündür.
  • Temel Shopify  : Bu planın aylık maliyeti 29 ABD dolarıdır ve bir çevrimiçi mağaza oluşturmak için en ucuz seçenektir. Yeni başlayan e-ticaret işletmeleri için idealdir ve sınırsız sayıda ürün ekleme olanağıyla çevrimiçi satış yapmak için tüm temel işlevleri sunar.
  • Shopify  : Bu, dünya çapında en yaygın kullanılan plandır ve çevrimiçi veya fiziksel bir mağazada satış yapan büyüyen işletmeler için uygundur. Aylık 79 dolar ile daha gelişmiş özellikleri kullanmak mümkün olduğu için orta ölçekli e-ticaret için de uygundur. Örneğin uluslararası domainler kurmak ve uluslararası SEO optimizasyonu yaptırmak mümkündür.
  • Gelişmiş Shopify  : Fiyat burada ayda 299 ABD dolarına çıkıyor. Aslında bu formül, gelişmiş raporlamaya ihtiyaç duyan büyük şirketler tarafından kullanılmaktadır. Ek özellikler arasında 15 adede kadar farklı hesap personeline sahip olma yeteneği, envanteri fiziksel mağazalara, pop-up mağazalara veya işletmenin satış yaptığı herhangi bir mağazaya tahsis etmek için birden çok depo yönetimi yer alır.
  • Shopify Plus  : Bu, büyük işletmeler ve yüksek satış hacmine sahip satıcılar için uygun, en pahalı, Kurumsal düzeyde plandır. Aboneliğin fiyatı aylık 2000 dolardan başlamaktadır, ancak özellikle Shopify teknisyenlerinden her zaman sağlanan özel yardım gibi önemli avantajlar sağlar.
Daha fazla ayrıntıyla Shopify teklifleri

Fiyatlarla ilgili önemli bilgiler  : En pahalı Shopify Plus dışındaki tüm planlar, sabit aylık aboneliğe ek olarak işlemler için bir komisyon ödenmesini sağlar . Bu, her satışta e-ticaretin Shopify’a bir komisyon ödemesi gerektiği anlamına gelir. İşte satış komisyonlarını içeren bir tablo (Shopify Lite’ın Satın Al Düğmesi komisyonları, Shopify Basic ile karşılaştırılabilir):

Mağazanız için hangi ödeme kanalını kullanmalısınız?

Shopify yerel olarak bu sayfada görüntülenebilen 50’den fazla ödeme sistemi sağlar . Her ülke, Amazon Pay, PayPal, banka kartları ve POS yazılımı dahil olmak üzere bir dizi belirli ödeme sistemini destekler: her birinin farklı özellikleri ve işlem ücretleri olduğu açıktır.

Bu nedenle, e-ticaret yöneticilerinin , şirketin ihtiyaçlarına göre mağazaya entegre edilecek her bir ödeme aracının kendine özgü özelliklerini keşfetmeleri için zaman ayırmaları önerilir .

Shopify, Amazon ve eBay arasındaki fark nedir?

Amazon ve eBay  , gerçek anlamda pazar yeri oldukları için Shopify’dan tamamen farklı iki platformdur . Burada satıcılar bu iki platformdan kendileriyle entegre olan bir mağaza oluşturarak yararlanırlar, daha sonra herhangi bir arayüz türünü özelleştiremezler ve platformun kurallarına uymak zorundadırlar. Amazon ve eBay, her satıcının ürünlerini herhangi bir tabela olmaksızın tezgahlarında sergilediği gerçek hayattaki bir pazarı temsil eder.

Shopify ise , satıcının kirayı ödediği (yani platforma aylık abonelik), ancak kendi alanında  adı ve işaretiyle satış yaptığı , diğer tüm alanlardan bağımsız olarak çalıştığı belirli bir yerel mağazaya sahip olmak gibidir . çevredeki mağazalar. Tıpkı bu türden gerçek mekanda faaliyet gösteren bir mağaza gibi, Shopify’da çevrimiçi mağazası olan herkes satılan ürünlerden, iadelerden, pazarlamadan ve satışla ilgili tüm faaliyetlerden sorumludur.

Shopify kimler için uygundur? platformun avantajları

Shopify, sosyal ağlarda web sitesi , blog veya sayfası olan ve ürün satarak para kazanmak isteyenler için ideal çözümdür (örneğin, Instagram’da bir Shop oluşturup Shopify’daki ürünlere bağlamak mümkündür). sitesi ), aynı zamanda bir e-ticaret başlatmak veya çevrimiçi mağazalarını geliştirmek isteyen KOBİ’ler ve büyük şirketler için.

 Heran bir formülden diğerine geçiş mümkün olduğundan , platform her türden işletmenin ihtiyaçlarını karşılar . Shopify’ın işletmelere sunduğu avantajlar şunlardır:

  • Net ve entegre maliyetler  : bulut tabanlı bir yazılım olan Shopify, aylık ücretler (ve satış komisyonları) ister, ancak buna, Magento ve Prestashop gibi diğer çözümlerde dahil edilmeyen sunucu maliyeti de dahildir.
  • Kullanımı kolay  : Shopify’ı herkes, hatta çevrimiçi satış konusunda hiç deneyimi olmayan kişiler kullanabilir.Çevrimiçi mağazanın işlevselliğini artırmak için kullanılabilen uygulamalar ve hemen hemen her bölümü özelleştirmek için temalar çok fazladır.
  • Kararlı Sunucu  : Çevrimiçi mağaza, Shopify’ın sunucularında barındırıldığından, yüksek trafik hacimlerinde bile herhangi bir yavaşlama veya kilitlenme sorunu yaşama olasılığı düşüktür. Bu şekilde, Noel veya Kara Cuma gibi yılın “daha sıcak” zamanlarında nispeten sessiz olabilir ve yalnızca pazarlama ve satışa odaklanabilir.
  • Kendini günceller  : Bir SaaS platformu olarak, otomatik olarak ve tamamen ücretsiz olarak güncellenir. Shopify, yazılım motorunun tüm teknik kısmını ve bakımını üstlenir, ardından mağaza yöneticisi yalnızca mağazadaki ürünleri güncellemeye odaklanabilir.
  • Maksimum güvenlik  : Shopify ekosistemine girerek, platform gelişmiş ve çok güçlü koruma sistemleri kullandığından, bir bilgisayar korsanının e-ticaretinizi ihlal etmesi pek olası değildir.
Shopify kimler için uygundur? platformun avantajları-Pasif Gelir

 Sıfırdan bile çevrimiçi satış yapmak isteyenler için yararlı ve önemli bir iş çözümünü temsil edebilecek bir platform olan Shopify’ın nasıl çalıştığına ilişkin bu genel bakışı sonlandırıyoruz .

Online mağazanızı bugün Shopify’da açın!

Shopify, yalnızca bir yazılım veya üründen daha fazlasıdır, hepsi bir arada bir ticaret platformudur. Dahası, ticareti herkes için geliştirme ortak hedefiyle geliştiricileri, ticaret uzmanlarını ve tüketicileri bir araya getirerek girişimcilere değer sunan geniş bir ekosistemdir.

Böylece Shopify, bağımsızlığını kazanmak isteyen herkes için girişimciliği erişilebilir kılar. İster kendi adınızı duyurmak isteyen bir öncü olun, ister dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ulaşan tarihi bir marka olun, Shopify tam size göre.

Ve çok kolay bir şekilde başlayabilirsiniz! Ücretsiz denemenizi başlatın, ürünü test edin ve tüm olasılıkları keşfedin.

Bugün bir çevrimiçi mağaza oluşturun!

Hiçbir zorunluluk olmadan ücretsiz deneme yapın.

Shopify’ı 3 ay boyunca yalnızca 1€’ya deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklamak

Shopify Nedir - Pasif Gelir

Ayrıca okunacak

Shopify’la ilgili SSS

Shopify nedir?

Shopify, çevrimiçi satıcıların ürünlerini ve/veya hizmetlerini satmak için çevrimiçi mağazalarını tasarlamasına ve özelleştirmesine olanak tanıyan bir SaaS 

Shopify’ın maliyeti nedir?

Shopify, işletmeler için 5 farklı plan sunar: Başlangıç ​​Planı ayda 9 ABD Doları, Temel Shopify ayda 29 ABD Doları, Shopify ayda 79 ABD Doları, Gelişmiş Shopify ayda 299 ABD Doları ve son olarak fiyatları ayda 2 ABD Doları’ndan başlayan Shopify Plus.

Shopify’da ne satabilirim?

Shopify platformunda maddi mallar (giyim, takı, sabun vb.) veya dijital ürünler (çevrimiçi kurslar ve eğitim, yazılım, müzik vb.) gibi her türlü ürün ve hizmeti satabilirsiniz.

Shopify, satıcıların ürünlerini ve hizmetlerini çevrimiçi satmasına nasıl yardımcı olur?

Shopify platformu, tüccarlara e-ticaret faaliyetlerinin performansını zenginleştirmek ve iyileştirmek için çok sayıda satış kanalı ve uygulaması sağlar.

Shopify ile nerede satış yapabilirim?

Shopify, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi müşterilerinizin olduğu her yerde satmanıza olanak tanır: çevrimiçi mağazanızda, fiziksel bir mağazada veya ticari fuarda, Amazon ve Cdiscount gibi pazar yerlerinde, Facebook, Messenger ve Instagram gibi sosyal medyada veya toptan satışta .

Shopify’da satış yapmaya başlamak için neye ihtiyacım var?

Shopify ile çevrimiçi satışa başlamak için Shopify hesabınıza ürün eklemeniz ve bir ödeme hizmeti sağlayıcısı seçmeniz gerekir. Ardından, ürünlerinizi nerede, örneğin kendi mağazanızda veya sosyal medya aracılığıyla satmak istediğinizi seçebilirsiniz. Alıcıları çekmek için, tüketicilerin sitenizi ziyaret etmesi ve markanız ve ürünleriniz hakkında bilgi edinmesi için mağazanız hakkında farkındalık yaratmanız gerekir.

Shopify satıcıları hangi kaynakları kullanabilir?

Shopify, satıcılara platformumuzda ilk adımlarını atmalarına yardımcı olmak için Fransızca birçok kaynak sağlar: bir yardım merkezi, yardım, satıcı topluluğu, çevrimiçi eğitim vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Misyonumuz

Misyonumuz, modern ücretli köleliğin zincirlerini kırmak için mücadele eden gelir kaynaklarına ekstra pasif gelir eklemek istiyen ziyaretcilerimizi bu hedefleri doğrultsunda yönlerdirmek ve yardımcı olmak.

En son makaleler

Shopify'ı 3 AY İÇİN Ücretsiz Deneyin